Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus Uudenmaan alueella omakotiasujille, taloyhtiöille ja rakennusliikkeille. Olemme raudanluja ammattilainen, joka tekee laadukasta jälkeä tehokkaalla tiimillä ja välineistöllä. 

Pinnoittamalla tiilikaton säännöllisesti, et joudu vaihtamaan sitä koko talon elinkaaren aikana. Se kestää tiiviinä ja kauniina lähes ikuisesti. Pyydä tarjous tiilikattosi pinnoituksesta. Saat meiltä luotettavasti, kestävällä jäljellä toteutetun tiilikaton pinnoituksen.

Pyydä tarjous


Milloin tiilikaton pinnoitus tai huolto kannattaa tehdä?

Tiilikaton elinikä hyvin pidettynä on jopa 100 vuotta, mutta vaatii säännöllisiä huoltotoimenpiteitä. Huoltoon kuuluu roskien ja sammaleen poisto säännöllisesti, kasvuston torjunta-aineen levittäminen 5 vuoden välein sekä tiilikaton pinnoitus noin 20 vuoden välein. Me tiedämme oikeat menetelmät ja aineet, joilla saamme kattosi kestämään mahdollisimman pitkään. 

Tiilikaton maalaustarpeen näkee esimerkiksi tiilien väristä. Jos tiilet ovat haalistuneita ja hauraita, kannattaa pinnoitus uusia ja vaihtaa samalla huonot tiilet uusiin. Katon maalaus kannattaa kuitenkin tehdä jo ennen kuin tiilet haurastuvat, sillä projekti on aina nopeampi toteuttaa ja siten myös edullisempi hyvissä ajoin tehtynä. 

Silloin myöskään aluskatteen päälle ei pääse roskia haljenneiden tiilien väleistä. Tämä ongelma ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, mutta roskat aluskatteen päällä estävät veden kulkeutumisen aluskatetta pitkin pois katolta. Tämä aiheuttaa ruodepuiden lahoamisen ja tarjoaa kasvualustan homeelle ja muulle kasvustolle.

Miksi katon pinnoitus kannattaa?

Tiilikaton pinnoitus pidentää katon elinikää, joten kalliimpaa kattoremonttia ei tarvita välttämättä koko talon elinkaaren aikana. Samalla katon ulkonäkö ja sitä myöten myös arvo nousevat.

Tehtaalla kattotiilet pinnoitetaan kahteen kertaan tiilikattomaalilla. Tehtaan maalipinta kuluu sateen, pakkasen ja kasvuston rasituksesta. Maalin kuluessa kokonaan pois, aiheutuu yllä mainittuja ongelmia, eli tiilien halkeamista ja roskien pääsyä aluskatteelle. 

Uusi pinnoitus säännöllisesti suojaa betonitiiltä, eikä katto näytä rumalta. 

Saat tarkan kuvan kattosi kunnosta pyytämällä meiltä tarjouksen pinnoituksesta! Annamme tarjouksen täysin ilmaiseksi, eikä se sido mihinkään.

Pyydä tarjous


Miten tiilikaton pinnoitus tehdään?

 • Aluksi tarkastamme aluskatteen kunnon ja vaihdamme rikkinäiset kattotiilet sekä harjatiivisteen uusiin.
 • Suojaamme kaikki maalaukseen kuulumattomat osat huolellisesti.
 • Pesemme korkeapainepesurilla katon puhtaaksi sammalesta ja muusta kasvustosta.
 • Ennen pinnoitusta levitämme katolle kasvustontorjunta-aineen, joka estää tehokkaasti sammalen kasvamista katolla.
 • Tiilikatto pinnoitetaan kahteen kertaan, jotta varmistetaan tarttuvuus ja kestävyys. Ensimmäinen, ohennettu maalikerros imeytyy tiileen, varmistaen pintakerrokselle tasaisen levittyvyyden ja parhaan tarttuvuuden.
 • Tarkastamme jäljen ja siivoamme työn jäljet.


Miten paljon katon pinnoitus maksaa?

Alla esimerkit tiilikaton pinnoituksen hinnoistamme maalattavien neliömäärien mukaan. 

Esimerkeissä käytetty katto on alle 30 astetta jyrkkä (joka on normaali jyrkkyys) ja siinä on kaksi lapetta. Katolla on jonkin verran sammalta ja kasvutoa. 

Maalattavat neliöt eivät tietenkään kerro kaikkea, mutta saat hyvän kuvan pinnoituksen hinnasta. Tiilikattosi pinnoituksen hintaan voi vaikuttaa neliöiden lisäksi katon jyrkkyys, lappeiden lukumäärä sekä pestävän kasvuston määrä katolla.

Kotitalousvähennys on merkittävä apu sinulle, ku teetät maalauksen. Suluissa oleva summa kertoo, kuinka paljon urakka maksaa sinulle kotitalousvähennyksen jälkeen. 


Tiilikaton pinnoituksen hinnat maalattavien neliöiden mukaan. (Suluissa urakan todellinen kustannus kotitalousvähennyksen jälkeen)

 • neliöt: 125m² - hinta: 2500€ (1800€)
 • neliöt: 150m² - hinta: 2950€ (2106€)
 • neliöt: 175m² - hinta: 3400€ (2412€)
 • neliöt: 225m² - hinta: 4250€ (2990€)
 • neliöt: 275m² - hinta: 4900€ (3432€)
 • neliöt: 325m² - hinta: 5500€ (3840€)

Kysy tarkka hinta oman tiilikattosi maalauksesta! Tarjouksessa kerromme avoimesti ja selkeästi kaikki urakan työvaiheet ja menetelmät. Tiedät miten työ tehdään ja voit olla varma sen kestävyydestä.

Pyydä tarjous


Miksi huolto on tärkeää?

Jos katon huolto laiminlyödään, pääsee sammal ja vesi rapauttamaan tiiliä. Huoltamaton tiilikatto alkaa vuotamaan ja vaatii tulevaisuudessa kalliin kattoremontin. Tiilikaton pinnoitus on edullinen ja viisas tapa pitää kattoremontti loitolla. Pinnoitus antaa näyttävän ja vedenpitävän suojan katolle. Tiilikaton maalaus on sijoitus, josta hyödyt heti.  

Valitse kumppaniksi Värisuora

Me olemme luotettava kumppani, sillä teemme sen mitä lupaamme, aikataulussa ja laadukkaalla jäljellä. Asiakastyytyväisyytemme on huipputasoa, sillä olemme myös joustava, nopea ja huomaamaton urakoitsija - pyrimme mukautumaan asiakkaamme aikatauluihin ja toimimaan siten, että aiheutamme mahdollisimman vähän vaivaa. Ota meihin yhteyttä, niin saat meiltä reilun tarjouksen.

Sinun ei tarvitse uskoa pelkästään meidän sanaamme. Parhaita puolestapuhujiamme ovatkin tyytyväiset asiakkaamme. Tässä muutama tyypillinen kommentti suoraan heiltä:


“Tiilikatto oli liian pitkään ollut huoltamatta ja se rupesi imemään vettä sisäänsä. Suoritettiin pesu, kasvuston torjunta ja kaksinkertainen maalaus. Lisäksi vaihdettiin rikkinäiset tiilet, uusittiin harjatiiviste sekä korjattiin pätkä lahonnutta ruodelautaa. Pojat tekivät työnsä reippaasti, iloisesti ja hyvin! Tekivät mitä lupasivat.”  

       - Jorma Mölsä, tiilikaton korjaus ja pinnoitus, Järvenpää  

Teitte loistavaa duunia ja nopeasti saitte valmista aikaan!” 

       - Anu Rekola, suojelukohteen katon ja seinien huoltomaalausKlaukkala

”Valitsimme suht tuoreen kotimaisen yrityksen Värisuora, jota vetää nuoret yrittäjät. Bongasimme heidät naapureilta maalaamassa ja kysyimme tarjousta sekä tutustuimme yritykseen. Olen enemmän kuin tyytyväinen, että päädyimme heihin. Kaksi ammattitaitoista maalaria hoiti talomme maalauksen viimeisen päälle.”  

       - Sara Parikka, hirsitalon maalaus, Espoo  


Pyydä ilmainen tarjous kattosi pinnoituksesta! Emme tule myymään sinulle mitään turhaan tai väkisin. Inhoamme sellaista itsekin. Tarkastamme kattosi tilanteen, annamme rehdin tarjouksen ja saat itse päättää sen jälkeen, varataanko urakka vai jätätkö väliin.

Pyydä tarjous


Voit pyytää tarjouksen myös soittamalla tai laittamalla sähköpostia suoraan Miskalle.
040 025 1534 / miska.linnanmaki@varisuora.com

 


Etkö ole ihan varma tarvitseeko kattoasi pinnoittaa? Mietitkö onko katollasi betonitiili vai pinnoitusvapaa savitiili? Lue blogikirjoitus aiheesta.

Blogiin
 
Posti
Puhelu
Instagram