Talon maalaus

Puutalojen maalaukset yksityisille, rakennusliikkeille, taloyhtiöille sekä rakennuttajille Etelä-Suomessa. 

Olemme keskittyneet seinien maalauksessa pelkästään puutaloihin, jotta voimme tarjota sinulle luotettavan ja kestävän puuverhouksen maalauksen taloosi.

Toimintamallimme on asiakasystävällinen ja ripeä sekä koko projekti sinulle vaivaton. Kiitosta olemme saaneet mm. joustavuudestamme, hyvästä työnjäljestä sekä siitä, että olemme sanojemme mittaisia.

Ota yhteyttä!Puuverhouksen maalaus


Puuverhous tulisi huoltomaalata noin 15 vuoden välein tai viimeistään kun maali on selvästi huonokuntoista. Hyvä maalipinta estää kosteuden ja homekasvuston pääsyn verhouksen puuosiin. Siisti ulkoverhous nostaa talosi arvoa ja toimii myyntivalttina.

Ajoissa tehty huoltomaalaus vähentää maalauskustannuksia ja pitää verhouksen hyvässä kunnossa. Tällöin työn määrä on pienempi eivätkä verhouksen puuosat ole ehtineet vaurioitua huonon maalipinnan takia.

Puuverhouksen maalauksia tehdään huhtikuusta lokakuuhun säiden salliessa. Talon maalaukseen kuluu meillä tyypillisesti 2-5 työpäivää. Alempana sivulla tietoa mm. maalauksen hinnasta.


Milloin puutalo pitää maalata?

Talon maalausta ei kannata venyttää liian pitkään ja laiminlyödä suositeltua huoltomaalausväliä, joka on vesiohenteisilla akrylaattimaaleilla maalatussa talossa yleensä noin 15 vuotta. 10 vuotta vanhaa maalipintaa on hyvä tarkastaa vuosittain, jotta osaa olla liikkeellä, kun talo kaipaa uutta maalia pintaan.

Jos huoltomaalauksen tarpeeseen herätään vasta kun maalipinta on jo monin paikoin homeessa ja maali rapistunut tai verhouslaudat ovat lahonneet, on huoltomaalaus paljon kalliimpi toteuttaa. 

Tosin taloa ei kannata maalata myöskään liian aikaisin. Seiniin kertyy liian paksu maalikerros, joka heikentää puuverhouksen hengittävyyttä ja lyhentää sitä kautta verhouksen elinikää. 

Mikäli et ole varma milloin oikea-aikainen puuverhouksen maalaus kannattaa suorittaa, arvioimme halutessasi talosi seinien tilanteen sinulle mielellämme.


Julkisivun maalaus tulee suoritettua oikeaan aikaan, kun sen hoitaa suositellun huoltomaalausvälin mukaisesti. Viimeistään se kannattaa tehdä kun:

 • edellisestä maalauksesta on kulunut noin 15 vuotta
 • maalipinnassa näkyy selvästi halkeamia tai maalipinta hilseilemään ja irtoilemaan seinästä
 • maalipinta on pahasti homehtunut
 • puuosat ovat alkaneet lahoamaan 
 • uuden puuverhouksen asennuksesta on kulunut vuosi

Tarvitseeko talosi maalausta tai osuuko joku listan kohdista taloosi? Pyydä rohkeasti tarjous maalauksesta! Emme tule myymään sinulle mitään väkisin tai turhaan. Saat arvion jälkeen itse päättää, mitä teet.

Pyydä tarjousNäin projekti etenee

 • Jätä meille tarjouspyyntö ulkomaalauksesta tarjouspyyntölomakkeen kautta tai soittamalla Miskalle numeroon 040 025 1534.
 • Vanhemmissa kohteissa käymme mielellämme kartoituskäynnillä etukäteen, mutta uudiskohteista voimme antaa tarjouksen esimerkiksi julkisivukuvien perusteella.
 • Annamme ilmaisen ja pitävän tarjouksen, jossa kerromme selkeästi ja avoimesti kaikki työn vaiheet. Päätämme kanssasi maalin värin, maalityypin sekä projektin aikataulun.
 • Teemme rehdin sopimuksen työstä. Jos sinulla on erityistoiveita aikataulun tai jonkin muun asian suhteen, pystymme useimmiten joustamaan. 
 • Ulkomaalaus kestää yleensä noin 2-5 päivää kohteen koosta ja maalattavasta pinnasta riippuen.
 • Luovutamme laadukkaasti toteutetun julkisivun maalauksen, siivoamme jälkemme ja viemme. remonttijätteet mukanamme. 


Talon maalauksen hinta 

Ulkomaalauksen hinta vaihtelee maalattavan pinnan, neliömäärän ja urakan keston mukaan. Katon maalaus on yleensä nopeampi toteuttaa kuin julkisivun maalaus, ja sen vuoksi urakka on myös edullisempi. Keskimäärin projektit kestävät 2-5 päivää. 

Alla esimerkkihinnasto puutalon maalauksesta, maalattavien seinäneliöiden mukaan. Neliöt eivät ole ainoa hintaan vaikuttava tekijä, mutta esimerkeistä saat hyvän kuvan seinien maalauksen hinnoista.

Esimerkkikohteena on perinteinen 1,5 kerroksinen rintamamiestalo, jonka seinissä on jonkin verran hometta, mutta maalipinta ei ole vielä hilseillyt juurikaan. Yksi maalauskerros riittää, koska seinän väri ei vaihdu.

Kotitalousvähennys on merkittävä apu, kun teetät maalauksen. Suluissa oleva summa kertoo, kuinka paljon urakka maksaa sinulle kotitalousvähennyksen jälkeen. Blogissa kerromme lisää kotitalousvähennyksestä. Käy lukemassa teksti jos haluat tarkempia tietoja mm. vähennyksen määrästä. Linkki blogiin löytyy myös tämän sivun lopussa.

Seinien maalauksen hinnat maalattavien seinäneliöiden mukaan. (Suluissa urakan todellinen kustannus kotitalousvähennyksen jälkeen)

 • neliöt: 125m² - hinta: 3250€ (2310€)
 • neliöt: 150m² - hinta: 3900€ (2752€)
 • neliöt: 175m² - hinta: 4550€ (3194€)
 • neliöt: 225m² - hinta: 5350€ (3738€)
 • neliöt: 275m² - hinta: 6750€ (4690€)
 • neliöt: 325m² -  hinta: 7600€ (5268€)

Mitkä tekijät vaikuttavat talon maalauksen hintaan?

-Maalattava pinta-ala ja maalattavan kohteen korkeus

-Maalauskertojen määrä: värin vaihtuessa verhous maalataan kahteen kertaan

-Pohjatöiden tarve on yksi tärkeimmistä hintaan vaikuttavista tekijöistä: pesu ja hilseilemään päässyt maalipinta 

-Työskentelemisen vaikeus: talon ympärillä oleva tila ja maaston muodot 

-Rajausten määrä: räystäiden ja puitelautojen värit, koristelistojen määrä.

Kysy oman talosi maalauksen tarkka hinta pyytämällä tarjous seinien maalauksesta alla olevasta painikkeesta.

Pyydä tarjousLaadukas työnjälki

Teemme ulkomaalaukset aina viimeistellyllä laadulla, mutta nopeasti tehokkaalla maalaustiimillämme. Kuuntelemme tarkkaan asiakkaan tarpeet ja joustamme tarpeen mukaan esimerkiksi urakan aloitusajankohdan tai matkan varrella ilmenevien muutostoiveiden suhteen.

Ettei sinun tarvitsisi uskoa pelkästään meitä, tässä muutama tyypillinen asiakkaidemme kommentti suoraan heiltä:

"Korkean hirsitalomme maalauksessa kaikki sujui hyvin ja ennen kaikkea erittäin joustavasti! Tosi kilpailukykyinen hinta ja reippaita nuoria tekijöitä!"

-Emilia Uotila, hirsitalon maalaus, Tuusula


”Teitte loistavaa duunia ja nopeasti saitte valmista aikaan!” 

 ​-Anu Rekola, suojelukohteen katon ja seinien huoltomaalaus, Klaukkala 


“Tiilikatto oli liian pitkään ollut huoltamatta ja se rupesi imemään vettä sisäänsä. Suoritettiin pesu, kasvuston torjunta ja kaksinkertainen maalaus. Lisäksi vaihdettiin rikkinäiset tiilet, uusittiin harjatiiviste sekä korjattiin pätkä lahonnutta ruodelautaa. Pojat tekivät työnsä reippaasti, iloisesti ja hyvin! Tekivät mitä lupasivat.”  

-Jorma Mölsä, tiilikaton korjaus ja pinnoitus, Järvenpää  


Lisää asiakkaidemme kokemuksia löydät täältä.

Referenssejä

Jätä tarjouspyyntö talon maalauksesta Maalausliike Värisuoralle

Teemme ulkomaalaukset Uudenmaan alueella, ja palvelemme esimerkiksi Nurmijärvellä, Riihimäellä, Hyvinkäällä, Tuusulassa, Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä sekä lähialueilla. Valitse luotettava ja ripeäliikkeinen urakoitsija, ja ota meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai tarjouspyyntölomakkeella. 

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous maalauksesta! Annamme sen täysin ilmaiseksi eikä se sido mihinkään. Emme myy sinulle mitään väkisin tai turhaan. Saat tarjouksen jälkeen itse päättää haluatko maalauksen vai jätätkö väliin.

Pyydä tarjous


Voit pyytää tarjouksen myös soittamalla tai laittamalla sähköpostia suoraan Miskalle:

p. 040 025 1534 / miska.linnanmaki@varisuora.com 


Et tiedä miten kotitalousvähennys määräytyy tai paljonko sitä voi saada? Lukaise blogista.

Blogi: kotitalousvähennys


Öljymaali vai vesiohenteinen maali puutaloon? Lue ammattimaalarin vastaus ikuisuuskysymykseen blogistamme. Pääset sinne alapuolelta painikkeesta.

Öljymaali vai vesiohenteinen


 
Posti
Puhelu
Instagram