Talon maalaus Helsinki, Espoo ja muu Uusimaa

Puutalojen ulkomaalaukset/huoltomaalaukset yksityisille, rakennusliikkeille, taloyhtiöille sekä rakennuttajille Etelä-Suomessa.

Olemme keskittyneet talojen maalauksessa pelkästään puutaloihin, jotta voimme tarjota sinulle luotettavan ja kestävän puuverhouksen maalauksen taloosi.
Suoritamme maalauksen laadukkaasti ja asiakaslähtöisesti turhia viivyttelemättä.

Pyydä tarjous talon ulkomaalauksesta! Tarjous ei sido sinua mihinkään.

Pyydä tarjous talon maalauksestaTalon maalaus jopa päivässä

Ajatus voi kuulostaa alkuun hurjalta. Miten omakotitalon voi maalata päivässä niin, että jälki on hyvää sekä ulkonäöllisesti, että kestävyydeltään?

Oikeasti sitä ei ole vaikea toteuttaa kun työvälineet, työtavat ja maalareiden ammattitaito ovat hyvällä tasolla.

Tässä 3 pääpointtia, joiden avulla onnistumme siinä:

1. Laitamme 100% panostuksestamme puutalojen maalaukseen. Vain yhteen asiaan voi keskittyä täysillä. Käytännössä emme siis yritä jatkuvasti keksiä uusia palveluita, joita voisimme tarjota. Teemme vain sitä, jonka oikeasti osaamme: puutalojen maalaus.

2. Työtavat ovat ripeitä ja toimivia. Työmaalla tehdään töitä eikä haahuilla. Kaikki maalarimme tietävät mitä tekevät ja jokainen tietää roolinsa urakan aikana. Maalauksen työvaiheet tehdään järjestelmällisesti ja ripeästi.

3. Me yrittäjinä koulutamme maalareillemme kaiken, mitä itse tiedämme puisten talojen maalauksesta. Maalarit saavat keskittyä yhteen asiaan. Maalaustyön taso ja varmuus pysyvät siten aina tasaisen korkeana. 

Tavoitteenamme on suorittaa maalausurakka aina ripeästi ja vaivattomasti. Olemme saaneet erittäin paljon kiitosta siitä, että urakka tehtiin nopeasti purkkiin hyvällä jäljellä. Emme halua pyöriä jaloissasi tarpeettoman pitkään. 

Tässä asiakkaamme kommentti urakan jälkeen:

"Teillä oli tosi hyvä yhteishenki ja kaikki tiesivät koko ajan mitä tekivät. Sen takia taisikin tulla niin nopeasti valmista."

Miksi maksaisit maalausurakasta ammattilaisille, jotka vetelehtivät talollasi monta viikkoa, jos saman työn voi tehdä viikossa. Usein jopa päivässä (tällöin toki homepesun teemme eri päivänä, että pinta ehtii kuivua ja laatu pysyy hyvänä).

Mielestämme ammattitaitoa on hyvän jäljen lisäksi se, että hyvät työtavat tunnetaan ja työ tehdään ripeästi asiakasta häiritsemättä.

 Pyydä tarjous maalausurakasta alla olevasta painikkeesta. Vastaamme pyyntöösi yleensä heti samana päivänä. Tarjouksessa kerromme tarkasti miten suoritamme talosi maalauksen.

Pyydä tarjous!


Puuverhouksen huoltomaalaus

Puutalon huoltomaalaus tulisi suorittaa noin 15 vuoden välein tai viimeistään kun maali on selvästi huonokuntoista. Hyvä maalipinta estää kosteuden ja homekasvuston pääsyn verhouksen puuosiin. Siisti ulkoverhous nostaa myös talosi arvoa ja toimii myyntivalttina.

Ajoissa tehty huoltomaalaus vähentää maalauskustannuksia ja pitää verhouksen hyvässä kunnossa. Tällöin työn määrä on pienempi eivätkä verhouksen puuosat ole ehtineet vaurioitua huonon maalipinnan takia.

Puuverhouksen huoltomaalauksia tehdään huhtikuusta lokakuuhun säiden salliessa. Talon maalaukseen kuluu meillä tyypillisesti 1-5 työpäivää. Alempana sivulla tietoa mm. maalauksen hinnasta.


Minkä maalin valitsen talon huoltomaalaukseen?

Öljymaali vai vesiohenteinen maali? 

Siinäpä se ikuisuuskysymys. Blogissamme on hieman tarkemmin aiheesta, mutta tässä lyhyesti.

Nykypäivän vesiohenteiset akrylaattimaalit ovat ajaneet öljymaalien ohi niin hengittävyydessä kuin kestävyydessäkin. Toki vesiohenteisissakin maaleissa on eroja, mutta hyvälaatuinen akrylaattimaali on kestävä ja ympäristöystävällinen ratkaisu. 

Mikä maali sopii minkäkin maalin päälle?

Vesiohenteinen akrylaattimaali sopii molempien maalien päälle. Eli vesiohenteisella maalilla voi maalata öljymaalin päälle, mutta öljymaalilla ei voi maalata vesiohenteisen maalin päälle. 

Vesiohenteista maalia ei voida maalata keittomaalien päälle vaan esimerkiksi punamullalla maalattu talo täytyy maalata punamullalla jatkossakin.


Milloin puutalo pitää maalata?

Talon maalausta ei kannata venyttää liian pitkään ja laiminlyödä suositeltua huoltomaalausväliä, joka on vesiohenteisilla akrylaattimaaleilla maalatussa talossa yleensä noin 15 vuotta. 10 vuotta vanhaa maalipintaa on hyvä tarkastaa vuosittain, jotta osaa olla liikkeellä, kun talo kaipaa uutta maalia pintaan. 

Jos huoltomaalauksen tarpeeseen herätään vasta kun maalipinta on jo monin paikoin homeessa ja maali rapistunut tai verhouslaudat ovat lahonneet, on huoltomaalaus paljon kalliimpi toteuttaa. 

Tosin taloa ei kannata maalata myöskään liian aikaisin. Seiniin kertyy liian paksu maalikerros, joka heikentää puuverhouksen hengittävyyttä ja lyhentää sitä kautta verhouksen elinikää. 

Mikäli et ole varma milloin oikea-aikainen puuverhouksen maalaus kannattaa suorittaa, arvioimme halutessasi talosi seinien tilanteen sinulle mielellämme. Katso yhteystietomme!


Talon ulkomaalaus tulee suoritettua oikeaan aikaan, kun sen hoitaa suositellun huoltomaalausvälin mukaisesti. Viimeistään se kannattaa tehdä kun:

 • edellisestä maalauksesta on kulunut noin 15 vuotta
 • maalipinnassa näkyy selvästi halkeamia tai maalipinta hilseilemään ja irtoilemaan seinästä
 • maalipinta on pahasti homehtunut
 • puuosat ovat alkaneet lahoamaan 
 • uuden puuverhouksen asennuksesta on kulunut vuosi

Tarvitseeko talosi maalausta tai osuuko joku listan kohdista taloosi? Pyydä rohkeasti tarjous maalauksesta! Emme tule myymään sinulle mitään väkisin tai turhaan. Saat arvion jälkeen itse päättää, mitä teet.

Pyydä tarjousNäin talon ulkomaalaus etenee kanssamme:

 • Jätä meille tarjouspyyntö ulkomaalauksesta tarjouspyyntölomakkeen kautta tai soittamalla Miskalle numeroon 040 025 1534.
 • Vanhemmissa kohteissa käymme mielellämme kartoituskäynnillä etukäteen, mutta uudiskohteista voimme antaa tarjouksen esimerkiksi julkisivukuvien perusteella.
 • Annamme ilmaisen ja pitävän tarjouksen, jossa kerromme selkeästi ja avoimesti kaikki työn vaiheet. Päätämme kanssasi maalin värin, maalityypin sekä projektin aikataulun.
 • Teemme rehdin sopimuksen työstä. Jos sinulla on erityistoiveita aikataulun tai jonkin muun asian suhteen, pystymme useimmiten joustamaan. 
 • Ulkomaalaus kestää yleensä noin 1-5 päivää kohteen koosta ja maalattavasta pinnasta riippuen.
 • Luovutamme laadukkaasti toteutetun ulkomaalauksen, siivoamme jälkemme ja viemme remonttijätteet mukanamme. 
Ota yhteyttä!Talon maalauksen hinta 

Ulkomaalauksen hinta vaihtelee maalattavan pinnan koon, rajauksien määrän ja urakan vaikeuden mukaan. Keskimäärin projektit kestävät 1-5 päivää. 

Alla esimerkkihinnasto puutalon maalauksesta talon koon mukaan. Hinnaston alta löydät lisää tietoa asioista, jotka vaikuttavat hinnan määräytymiseen ja siihen missä kohtaa esimerkkihinnaston hintahaarukkaa maalauksen hinta on.

Esimerkkikohteena on normaali puutalo, jonka seinissä on jonkin verran hometta, mutta maalipinta ei ole vielä hilseillyt juurikaan. Yksi maalauskerros riittää, koska seinän väri ei vaihdu.

Kotitalousvähennys on merkittävä apu, kun teetät maalauksen. Hinnaston jälkeen esimerkkilaskelma vähennyksen suuruudesta. Blogissa kerromme lisää kotitalousvähennyksestä. Käy lukemassa teksti jos haluat tarkempia tietoja mm. vähennyksen määrästä ja miten sitä haetaan. Linkki blogiin löytyy myös tämän sivun lopussa.

Seinien maalauksen hinnat talon koon mukaan:

 • 1 krs talo, pohjapinta-ala n. 100m2: 4000-7000€
 • 2krs talo, pohjapinta-ala n. 100m2: 5000-9500€
 • 1 krs talo, pohjapinta-ala n. 150m2: 5000-8500€
 • 2krs talo, pohjapinta-ala n. 150m2: 5500-10500€

Kotitalousvähennysesimerkki:


Maalausurakan loppusumma: 7130€ sis. alv 24%

Maalausurakan työn osuus: 5704€ sis alv 24%

Kotitalousvähennyksen määrä: 5704€ x 0,4 - 100€ = 2181,6€


Maksettavaa yli 7000€ urakasta jää siis 4948,4€. (7130€ - 2181,6€ = 4948,4€)


Mitkä tekijät vaikuttavat talon maalauksen hintaan?

-Maalattava pinta-ala ja maalattavan kohteen korkeus

-Maalauskertojen määrä: värin vaihtuessa verhous maalataan kahteen kertaan

-Pohjatöiden tarve on yksi tärkeimmistä hintaan vaikuttavista tekijöistä: pesu ja hilseilemään päässyt maalipinta 

-Työskentelemisen vaikeus: talon ympärillä oleva tila ja maaston muodot 

-Rajausten määrä: räystäiden ja puitelautojen värit, koristelistojen määrä.

-Nostimen tarve: vaikeissa kohteissa voidaan tarvita nostin avuksi 

Kysy oman talosi maalauksen tarkka hinta pyytämällä tarjous seinien maalauksesta alla olevasta painikkeesta.

Pyydä tarjousLaadukas työnjälki jokaiseen maalausurakkaan

Teemme ulkomaalaukset aina viimeistellyllä laadulla, mutta nopeasti tehokkaalla maalaustiimillämme. Kuuntelemme tarkkaan asiakkaan tarpeet ja joustamme tarpeen mukaan esimerkiksi urakan aloitusajankohdan tai matkan varrella ilmenevien muutostoiveiden suhteen.

Ettei sinun tarvitsisi uskoa pelkästään meitä, tässä muutama tyypillinen asiakkaidemme kommentti suoraan heiltä:

"Korkean hirsitalomme maalauksessa kaikki sujui hyvin ja ennen kaikkea erittäin joustavasti! Tosi kilpailukykyinen hinta ja reippaita nuoria tekijöitä!"

-Emilia Uotila, hirsitalon maalaus, Tuusula


”Teitte loistavaa duunia ja nopeasti saitte valmista aikaan!” 

 ​-Anu Rekola, suojelukohteen katon ja seinien huoltomaalaus, Klaukkala 


"Sitten kun 15 vuoden päästä tarvitaan uusi maalaus, niin haluan samat maalarit takaisin."

-Sauli, puisen omakotitalon huoltomaalaus, Espoo


"Maalaus sujui yhtä järjestelmällisesti kuin Vesivekin kattoremontti."

-Juhani, rintamamiestalon huoltomaalaus, Riihimäki


Hirsitalomme vaati huoltomaalauksen kun edellinen kuullotteella tehty maalaus oli mennyt huonoon kuntoon. Valitsimme maalausliikkeen suosituksesta peittosuojan, jolla maalaus tehtiin. Olemme tyytyväisiä Värisuoran toimintaan, kaikki sujui sovitusti ja talomme näyttää kuin uudelta. 

- Ville Laine, hirsitalon huoltomaalaus, Tammela 


Lisää asiakkaidemme kokemuksia löydät täältä:

Referenssejä

Meiltä ostaminen on riskitöntä!

Tarjoamme sinulle ilmaisen peruutusturvan kun tilaat meiltä maalauksen. Saat peruuttaa maalauksen 3 kuukautta ennen sovittua maalausajankohtaa, jos esimerkiksi taloudellinen tilanteesi heikentyy tai joudut muuttamaan ennen maalausta. Emme Kysele syitä sen enempää.

Varaa riskittömästi maalaus ensi kesälle jo hyvissä ajoin. Kesän parhaat maalausajankohdat (huhti-kesäkuu) täyttyvät kalenteristamme yleensä jo syksyllä. Nopeimmat asiakkaat ehtivät varata maalauksen heti keväälle ja pääsevät nauttimaan juuri maalatusta talosta koko kesän ajan.

Talon maalaus Helsinki, Espoo ja Uusimaa

Maalaamme taloja Etelä-Suomessa, koko Uudenmaan alueella.
Toimialueeseemme kuuluu esimerkiksi Helsinki, Espoo, Vantaa, Nurmijärvi, Riihimäki, Hyvinkää, Tuusula.

Katso yhteystietomme!


Jätä tarjouspyyntö puutalon maalauksesta Maalausliike Värisuoralle

Valitse luotettava ja ripeäliikkeinen urakoitsija, ja ota meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai tarjouspyyntölomakkeella. Katso yhteystietomme täältä.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous maalauksesta! Annamme sen täysin ilmaiseksi eikä se sido mihinkään. Emme myy sinulle mitään väkisin tai turhaan. Saat tarjouksen jälkeen itse päättää haluatko maalauksen vai jätätkö väliin.

Pyydä tarjous


Voit pyytää tarjouksen myös soittamalla tai laittamalla sähköpostia suoraan Miskalle:

p. 040 025 1534 / miska.linnanmaki@varisuora.com 


Et tiedä miten kotitalousvähennys määräytyy tai paljonko sitä voi saada? Kurkkaa blogikirjoituksemme aiheesta!

Blogi: kotitalousvähennys


Öljymaali vai vesiohenteinen maali puutaloon?
Lue ammattimaalarin vastaus ikuisuuskysymykseen blogistamme. Pääset sinne alapuolelta painikkeesta.

Öljymaali vai vesiohenteinen


 
Posti
Puhelu
Instagram