Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus Uudellamaalla ripeäliikkeiseltä ja laadukkaalta Maalausliike Värisuoralta. Palvelemme joustavalla otteella omakotiasujia, rakennusliikkeitä ja taloyhtiöitä mm. seuraavilla paikkakunnilla: Nurmijärvi, Tuusula, Hyvinkää, Järvenpää, Vihti, Kerava, Vantaa, Espoo ja Helsinki.

Pidät peltikattosi ruosteettomana ja kauniina maalaamalla sen. Pyydä tarjous katon maalauksesta! Saat sen ilmaiseksi eikä se sido mihinkään. Voit myös soittaa suoraan Miskalle numeroon 040 025 1534.

Pyydä tarjous


Peltikaton maalaus säästää kalliilta remontilta

Peltikaton maalaus tulisi suorittaa noin 15 vuoden välein tai ennen kuin katon maalipintaan ehtii tulla korroosiolle altistavia halkeamia. 

Hyvin huollettu ja maalattu peltikatto kestää koko talon elinkaaren ja säästää kalliilta kattoremontilta. Katon maalipinnan päästäminen huonoon kuntoon aiheuttaa kattopellin ruostumista ja sitä kautta vaurioita katon rakenteisiin. 

Kattoremontti on monissa tapauksissa ainoa oikea ratkaisu, esimerkiksi jos katto on päässyt aivan liian huonoon kuntoon tai katon rakenteissa on vaurioita. Kuitenkin se tehdään todella usein täysin turhaan, vaikka yksinkertainen peltikaton maalaus olisi paljon kustannustehokkaampi ratkaisu katon huoltoon.

Säännöllisesti huoltomaalattuna peltikatto kestää lähes ikuisesti. Pelti ei pääse likaantumaan ja ruostumaan hyväkuntoisen maalipinnan alta. Uusi maalipinta myös estää kasvuston kasvamista katolle ja ajaa veden hyvin pois katolta. 

Oikein huollettua peltikattoa ei tarvitse vaihtaa vain siksi, että se on jo niin vanha.

Blogistamme löydät todellisen esimerkin kattoremontin ja maalauksen hintaeroista. Löydät linkin blogikirjoitukseen myös tämän sivun lopusta.

Saat meiltä ilmaiseksi arvion kattosi kunnosta (jos mietit, riittääkö siihen maalaus vai vaatiiko se jo isomman remontin) ja tarjouksen katon maalauksesta. 

Emme yritä myydä sinulle mitään turhaan tai väkisin. Inhoamme sellaista.

Pyydä tarjous


Näin peltikaton maalaus etenee

1.  Suojaamme huolellisesti työhön kuulumattomat osat. 

2. Katto ja vesikourut puhdistetaan peltipesuaineella ja korkeapainepesulla. Katosta irrotetaan kaikki kasvusto ja lika. Lopuksi katto huuhdellaan huolellisesti.

3. Poistamme ruosteen katosta hiomalla. Katolta on tärkeää saada ruostekohdat kunnolla pois.

4. Hiotut kohdat peltikatosta pohjamaalataan ruosteenesto-pohjamaalilla heti hiomisen jälkeen. Ajoitus on tässä tärkeä. Ruosteenesto-pohjamaali on tehokas suoja korroosiota vastaan ja varmistaa pintamaalin tarttuvuuden.

5. Katto pintamaalataan korkeapaineruiskulla. Näin saadaan tasainen ja oikean paksuinen maalikalvo, ilman kestävyyttä heikentäviä pensselin jälkiä. Kemiallisen kiinnittymisen ansiosta pensselillä hieromisella ei ole vaikutusta maalin tartuntaan.

6. Työ tarkastetaan ja pihapiiri jätetään siistiin kuntoon.

Kuvassa pensselillä maalattu kulunut peltikaton maalipinta

Milloin katon voi maalata?

Katon maalaukselle paras ajankohta on kesällä, yleensä huhtikuusta elokuulle. Tilanne vaihtelee vuosittain sään mukaan. 

Kuinka usein katto kannattaa pestä tai maalata?

Katto kannattaa pestä vähintään parin vuoden välein, jos se altistuu paljon esimerkiksi puiden roskille ja säärasituksille. Jos katto on siisti eikä likaannu merkittävästi esimerkiksi ympärillä olevien puiden takia, pesu hieman harvemmin väliajoin riittää. 

Katon pinnoitus kannattaa uusia 10-20 vuoden välein, riippuen maalipinnan kulumisesta ja katon altistumisesta eri rasituksille. Katon säännöllinen maalaus pitää katon hyvässä kunnossa ja nostaa koko rakennuksen ilmettä sekä arvoa.

Kattoa ei kannata maalata myöskään liian usein, jotta maalikalvosta ei tule liian paksu. Oikeaan aikaan maalaus tulee tehtyä, kun sen suorittaa suositusten mukaan noin 15 vuoden välein. Viimeistään maalaukseen kannattaa ryhtyä ennen kuin maalipinta pääsee halkeilemaan liikaa ja sitä kautta pelti ruostumaan.

Siksi katon kuntoa kannattaakin pitää silmällä kun edellisestä maalauksesta on kulunut noin 10 vuotta.


Pyydä tarjous peltikattosi maalauksesta! Kerromme tarjouksessa avoimesti ja tarkasti urakan ja työvaiheiden sisällön, jotta voit olla varma työn hyvästä laadusta.

Pyydä tarjous


Mitä peltikaton maalaus maksaa?

Haluamme antaa sinulle jo valmiiksi suuntaa antavan tiedon peltikaton maalauksen hinnasta. 

Esimerkeistä näet hinnan maalattavien neliöiden perusteella

Neliöt eivät tietenkään kerro kaikkea, mutta saat hyvän kuvan hinnoittelustamme. Hintaan vaikuttavat lisäksi mm. katon jyrkkyys, pohjatöiden määrä sekä tarvittavien maalikerrosten määrä.

Kotitalousvähennys on merkittävä apu sinulle, kun teetät maalauksen. Suluissa oleva summa kertoo, kuinka paljon urakka maksaa sinulle kotitalousvähennyksen jälkeen.


Peltikaton maalauksen hinnat maalattavien neliöiden mukaan. (Suluissa urakan todellinen kustannus kotitalousvähennyksen jälkeen)

  • neliöt: 125m² - hinta: 2250€ (1630€)
  • neliöt: 150m² - hinta:  2700€ (1936€)
  • neliöt: 175m² - hinta:  3150€ (2242€)
  • neliöt: 225m² - hinta:  4050€ (2854€)
  • neliöt: 275m² - hinta:  4950€ (3466€)
  • neliöt: 325m² - hinta:  5750€ (4010€)

Kysy tarkka hinta oman peltikattosi maalaukselle pyytämällä tarjous! Saat varmuudella pitävän hinnan urakasta.

Pyydä tarjous


Miksi on parempi teettää urakka ammattilaisella? 

Katon kunnossapito on yksi talon huollon tärkeimmistä toimenpiteistä. Katon maalipinnan pitäminen hyvänä on helpoin tapa suojata katto sään rasitukselta ja pitää kattoremontti loitolla jopa koko talon elinkaaren ajan. 

Katon maalaus on mukavaa hommaa kesäpäivisin, jos ylimääräistä aikaa löytyy. Sen itse tekemisessä on kuitenkin muutamia haasteita. 

Suomen olosuhteissa katto joutuu kestämään paljon. Lämpötilavaihtelut, lumi ja jää aiheuttavat omat haasteensa, ja sen vuoksi pinnoiteaineet ja -tekniikat täytyy valita kohteen vaatimusten mukaan parhaimman lopputuloksen takaamiseksi. Lisäksi turvallisuus, valjaat ja muut tarvittavat työkalut on oltava kunnossa, jotta maalauksen voi suorittaa kestävästi. Maalausta ei kannata tehdä "sinne päin". 

Olemme katon maalauksen ammattilaisia. Meiltä löytyy kokemusta erilaisista katoista ja valitsemme aina tarvittavat aineet ja tekniikat kohteen mukaan. Toteutamme kestävän ja kauniin lopputuloksen, joten voit huoletta jättää urakan hoidettavaksemme. Peltikaton maalaus kestää meiltä katon koosta riippuen yleensä 1-4 päivää. Maalauksen voi suorittaa yleensä huhti-elokuussa, riippuen sääolosuhteista. 

Pyydä Värisuoralta ilmainen tarjous maalaustyöstä

Toimimme Uudenmaan alueella ja palvelemme yksityisasiakkaita, yrityksiä ja taloyhtiöitä. Meidät tunnetaan nopeudesta, laadukkaasta työnjäljestä sekä siitä, että teemme työn huomaamattomasti ja asiakasta häiritsemättä.

Ota yhteyttä ja pyydä meiltä ilmainen tarjous peltikaton maalauksesta! Saat tiedon kattosi kunnosta ja maalaustyön tarkasta hinnasta. Saat tarjouksen jälkeen itse päättää, otatko maalauksen vai jätätkö väliin.

Pyydä tarjous

Voit pyytää tarjouksen myös soittamalla tai lähettämällä sähköpostia suoraan Miskalle

p. 040 025 1534 / miska.linnanmaki@varisuora.com


Tässä painike alussa mainittuun blogitekstiin katon maalauksesta ja kattoremontista.

Blogiin
 
Posti
Puhelu
Instagram