Vesiohenteinen akrylaattimaali vai öljymaali?

 

Kannattaako taloa enää maalata muulla kuin öljymaalilla kun sillä on ennenkin maalattu? Eikös akrylaattimaali pilaa talon kun se ei hengitä yhtään? Öljymaalithan ovat paljon kestävempiä kuin vesiohenteiset, vai kuinka? Voiko öljymaalin päälle maalata vesiohenteisella maalilla?

Näitä kysymyksiä ja ajatuksia kuulee paljon. Jos kyseessä on esimerkiksi vanha öljymaalilla maalattu puutalo, nämä käyvät monella mielessä kun tulee talon huoltomaalauksen aika ja maalityyppi pitäisi valita. Haluamme kokemuksen ja tiedon avulla helpottaa tätä valintaa.

Onko öljymaali vai akrylaattimaali kestävempää?

1900-luvulla tilanne oli hieman eri kun öljymaalit olivat jopa kestävämpiä kuin vesiohenteiset, mutta nykyään asia on kääntynyt päinvastoin. 80-luvulla öljymaaleissa käytettiin muun muassa lyijyä ja sinkkiä, jotka poistuivat EU-direktiivien myötä. Nykypäivän öljymaalit ovat huomattavasti lyhytikäisempiä kuin akrylaattimaalit. Vesiohenteinen maali on kestävämpi ja ympäristöystävällisempi ratkaisu. 

Hengittääkö akrylaattimaali?

Mitä maalin hengittävyyteen tulee niin vesiohenteisen akrylaattimaalin höyrynläpäisykyky on itse asiassa parempi kuin öljymaalin, vaikka yleinen käsitys on päinvastainen.

Vanhan öljymaalatun puuverhouksen päälle voi huoletta maalata vesiohenteisella maalilla. Vesiohenteisen maalin päälle taas ei voi maalata öljymaalilla. 

Vesiohenteisissa maaleissakin on eroja joten tuote kannattaa valita huolella. Korkealaatuinen akrylaattimaali on ekologinen ratkaisu, sillä se kestää pitkään eikä haihduta liuottimia. 

Laadukas akrylaattimaali myös säilyttää kiiltonsa ja värinsä pidempään kuin öljymaali.


Jos maalin valinnasta esimerkiksi uudiskohteeseen on kysyttävää, autamme mielellämme. Ota meihin yhteyttä, osaamme varmasti auttaa.

Yhteystietomme
Avainsanoja:

Lateksimaali, akrylaattimaali, öljymaali, ulkomaali, talon maalaus, ulkomaalaus

 
Posti
Puhelu
Instagram