Älä tee turhaan julkisivu- tai kattoremonttia, maalaa talo.


Säästyykö rahaa oikeasti maalaamalla?

Monen väittämän mukaan taloon täytyisi tehdä kattoremontti, kun katto on tarpeeksi vanha. Välillä näin voi ollakin, jos rakenteissa on jo vaurioita tai ne ovat muuten vialliset. Usein kattoremontti tehdään kuitenkin turhaan. 

Säännöllisellä katon ja talon huoltomaalauksella kun voisi säästää kymmeniä tuhansia euroja talon elinkaaren aikana. Eräässä taloyhtiössä huoltomaalauksen ansiosta säästö oli huimat 80 900€.

Kattoremontti vs tiilikaton pinnoitus

Anna kun kerron esimerkin.

Ilman säännöllistä pinnoitusta, tiilikatto kestää noin 40-50 vuotta. Tämän jälkeen se täytyy luultavasti uusia ennen kuin katto menee liian huonoon kuntoon ja päästää vettä rakenteisiin.

Talon ehtii omistaa keskimäärin 60 vuotta elämänsä aikana, eli kattoremontin joutuu tekemään yhden kerran sinä aikana. Jos haluaa pitää talonsa arvokkaana.

Eräässä seitsemän rivitalon taloyhtiössä kattoremontin hinta-arvio oli 120 400€. Meiltä kyseiseen kohteeseen tiilikaton pohjatyöt ja pinnoitus maksoivat 19 750€

Huoltopinnoitus suoritetaan tiilikatolle noin 15-20 vuoden välein. Asennuksen jälkeen tosin uusi katto pysyy hyvänä ilman pinnoitusta luultavasti 30 vuottakin, jonka jälkeen tarvitsee alkaa pinnoittamaan sitä säännöllisesti.

Säännöllisellä pinnoituksella ja katon rakenteiden ollessa kunnossa, tiilikatto kestää hyvin sen äsken mainitun 60 vuotta. 

Alla yksinkertainen laskutoimitus rahan säästöstä katon pinnoituksella verrattuna kattoremonttiin tämän 60 vuoden aikana. 

Siinä ajassa kattoremontti täytyisi tehdä yhden kerran ja pinnoitus kaksi kertaa.

Tämän taloyhtiön tapauksessa siis:

Kattoremontti: 1 x 120 400€ = 120 400€

Huoltomaalaus: 2 x 19 750€ = 39 500€

Tässä ajassa rahaa säästyy siis huimat 80 900, eli 1 348,3 vuodessa.

Aika iso säästö vain säännöllisellä ja yksinkertaisella pinnoitteen uusimisella.

Vaikuttaako järkevältä sinustakin?

Omakotitalossa asujalle tämä toimii tietysti hieman pienemmässä mittakavassa, mutta puhutaan huomattavista summista joka tapauksessa.

60 vuodessa hyvin huollettu katto on vasta matkansa alussa, kun taas huoltamattoman katon joutuu vaihtamaan taas muutaman kymmenen vuoden päästä.

Tiilikaton pinnoitus on muutakin kuin pinnoitteen levittämistä kattoon.

Pinnoitus ei tarkoita sitä, että kattoon ruiskutetaan pinnoite ja toivotaan, että katto kestää.

Ennen pinnoitusta tehdään tarvittavat huoltotoimet, jotta katto pysyy oikeasti kunnossa.

Aluskatteen kunto tarkastetaan ja reiät paikataan, harjalle asennetaan uusi, hengittävä harjatiiviste, lahonneet ruoteet korjataan, läpiviennit tiivistetään ja rikkinäiset tiilet vaihdetaan.

Lisää tietoa löydät tiilikaton pinnoituksen tietosivulta. (Linkki tekstin lopussa.)


Talon seinien ja katon maalaus tai pinnoitus on kustannustehokkain ratkaisu talon huoltoon

Talon maalaus vaikuttaa paljon talon yleiseen ilmeeseen ja mikä tärkeintä talon rakenteiden kuntoon.

Jos olet ostamassa taloa, päätökseen eri taloien välillä vaikuttaa aika varmasti paljon se, miten hyvin taloa on huollettu. Hyvin huolletun talon kohdalla voit olla varma ettei luvassa ole mitään piilossa olevia ongelmia esimerkiksi katon rakenteissa. Kun taas huoltamatta jääneestä talosta saattaa löytyä ikäviä yllätyksiä.

Jos et ole varma missä kunnossa talosi seinien tai katon maalipinnat ovat ja jos äskeinen laskutoimitus vaikutti järkevältä sinustakin, voit pyytää meidät täysin ilmaiselle talon kunnon tarkastuskäynnille.

Saat kattavan kuntoraportin ja mikäli talosi vaatii toimenpiteitä saat suoraan myös tarjouksen veloituksetta. Jos kunto on hyvä, eikä ole mitään järkeä vielä huoltaa taloasi, annamme arvion seuraavan huollon ajankohdasta. 


- Matias

Pyydä meidät ilmaiselle kartoituskäynnille


Voit myös soittaa suoraan Miskalle numeroon 040 025 1534.


Katso lisää tietoa katon pinnoituksesta ja pinnoituksen hinnoista klikkaamalla alla olevasta painikkeesta.

Tiilikaton pinnoitus
 
Posti
Puhelu
Instagram