Älä tee turhaan julkisivu- tai kattoremonttia, maalaa talo.


Katon pinnoitus vs kattoremontti


Monen väittämän mukaan taloon täytyisi tehdä kattoremontti, kun katto on tarpeeksi vanha. Välillä näin voi ollakin, jos rakenteissa on jo vaurioita tai ne ovat muuten vialliset. Usein kattoremontti tehdään kuitenkin turhaan. 

Säännöllisellä katon ja talon huoltomaalauksella kun voisi säästää kymmeniä tuhansia euroja elämän aikana. Eräässä taloyhtiössä huoltomaalauksen ansiosta säästö oli huimat 80 900€.

Säästyykö rahaa oikeasti maalaamalla?

Anna kun kerron esimerkin.

Ilman huoltomaalausta, pelti- tai tiilikatto kestää noin 40-50 vuotta. Tämän jälkeen se täytyy luultavasti uusia ennen kuin katto menee liian huonoon kuntoon ja päästää vettä rakenteisiin.

Talon ehtii omistaa keskimäärin 60 vuotta elämänsä aikana, eli kattoremontin joutuu yhdesti tekemään sinä aikana. Jos haluaan pitää talonsa arvokkaana.

Eräässä seitsemän rivitalon taloyhtiössä kattoremontin hinta-arvio oli 120 400€. Meiltä kyseiseen kohteeseen tiilikaton pohjatyöt ja pinnoitus maksoivat 19 750€

Huoltomaalaus suoritetaan katolle noin 15-20 vuoden välein. Asennuksen jälkeen tosin uusi katto pysyy hyvänä ilman pinnoitusta luultavasti 30 vuottakin, jonka jälkeen tarvitsee alkaa pinnoittamaan sitä säännöllisesti.

Säännöllisellä huoltomaaluksella ja katon rakenteiden ollessa kunnossa, tiilikatto kestää hyvin sen äsken mainitun 60 vuotta. Peltikatto on säännöllisellä huollolla käytännössä ikuinen.

Laskin alle kuinka paljon säästäisi katon pinnoituksella verrattuna kattoremonttiin tämän 60 vuoden aikana. 

Siinä ajassa kattoremontti täytyisi tehdä yhden kerran ja huoltomaalaus kaksi kertaa.

Tämän taloyhtiön tapauksessa siis:

Kattoremontti: 1 x 120 400€ = 120 400€

Huoltomaalaus: 2 x 19 750€ = 39 500€

Tässä ajassa rahaa säästyy siis huimat 80 900, eli 1 348,3 vuodessa.

Aika iso säästö vain säännöllisellä huoltomaalauksella.

Vaikuttaako järkevältä sinustakin?

Omakotitalo asujalle tietysti hieman pienemmässä mittakavassa, mutta puhutaan huomattavista summista joka tapauksessa.

60 vuodessa huollettu katto on sitä paitsi vasta matkansa alussa , kun taas huoltamattoman katon joutuu vaihtamaan taas muutaman kymmenen vuoden päästä.

Pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnilleTalon maalaus vaikuttaa paljon talon yleiseen ilmeeseen ja mikä tärkeintä talon rakenteiden kuntoon.

Jos olet ostamassa taloa, päätökseen eri taloien välillä vaikuttaa aika varmasti paljon se, miten hyvin taloa on huollettu. Hyvin huolletun talon kohdalla voit olla varma ettei luvassa ole mitään piilossa olevia ongelmia esimerkiksi katon rakenteissa. Kun taas huoltamatta jääneestä talosta saattaa löytyä ikäviä yllätyksiä.

Jos et ole varma missä kunnossa talosi seinien tai katon maalipinnat ovat ja jos äskeinen laskutoimitus vaikutti järkevältä sinustakin, voit pyytää meidät täysin ilmaiselle kunnon tarkastuskäynnille.

Saat kattavan kuntoraportin ja mikäli talosi vaatii toimenpiteitä saat suoraan myös tarjouksen veloituksetta. Jos kunto on hyvä eikä ole mitään järkeä vielä huoltaa taloasi, annamme arvion seuraavan huollon ajankohdasta. 

Suoritamme urakkamme yrittäjien voimin, joten parhaat maalausajat menevät nopeasti. Jos siis haluat apua maalauksen kanssa, kannattaa toimia ajoissa.


Pyydä meidät ilmaiselle kartoituskäynnille


Voit myös soittaa suoraan Miskalle numeroon 040 025 1534.


 
Posti
Puhelu
Instagram